Blogopmaak

50 oude bomen gekapt in Hilligersberg (Rotterdam). Steeds vaker massale kap van gezonde bomen in straten, parken en bossen


Onbegrijpelijk dat de Nederlandse regering heeft gekozen voor bio-massacentrales als zogenaamde "oplossing" voor het klimaatprobleem.
Op de website "Bomenkapmeldpunt.nl" van Landelijke Meldpunt Bomenkap wordt melding gemaakt van de kap van 50 oude bomen in de wijk Hilligersberg in Rotterdam. Steeds vaker zien we in Nederland dat gemeentes, Staatsbosbeheer en andere organisaties op grote schaal bomen, struiken en plantsoenen te lijf gaan met kettingzagen. Kennelijk is er door de bouw van biomassacentrales weer een verdienmodel gecreëerd, waardoor het loont om massaal te gaan kappen. Ook wordt er veel meer dan voorheen aan straatbomen "vormsnoei" toegepast op een schaal die tot voor kort onvoorstelbaar was. Bomen worden soms zelfs twee keer per jaar verder opgekroond, waarbij dus zware takken weer als "biomassa-voer" kunnen dienen. Wordt het geen tijd dat burgers daartegen in verzet gaan? Ongetwijfeld is een groot aantal Nederlanders het helemaal niet eens met wat er nu gaande is.

Landelijk meldpunt bomenkap: Omgezaagd 50 kerngezonde bomen Hillegersberg gemeente Rotterdam

Melding:
Locatie : Lefèvre de Montignylaan
Omgezaagd : 50 kerngezonde bomen
Doorsnede : tussen de 50 en 70 cm
Leeftijd : zo’n 80 jaar
Reden : geen idee, maar er is ongetwijfeld een moverende smoes. Dat is het afgelopen jaar altijd het geval, als er op grote schaal bomen worden gekapt, om aan de vraag naar biomassa te kunnen voldoen! Verdrietig en een grote schande!
Het is in de wijk Hillegersberg van de gemeente Rotterdam.
Een wijk met huizen van rond de 500.000 euro, waar nota bene veel invloedrijke mensen wonen.
De laan waar ik het over heb heeft met deze actie zijn charme en identiteit verloren.
Hillegersberg ligt op een steenworp afstand van het geplande tracé van de nieuwe rijksweg A16 (tussen A20 en A13). De weg loopt door het Lage Bergse Bos, waar honderden bomen het veld hebben moeten ruimen. Vanmiddag reed ik van A13 binnendoor naar de Rotterdamse wijk Ommoord en het grenzeloze uitzicht is schokkend. Alle bomen in het zichtveld vanaf vliegveld Zestienhoven naar het oosten zijn gekapt. Het is om te huilen. Vanmiddag was ik in het Kralingse Bos en ook daar is een aantal hoveniersbedrijven bezig met het omzagen van bomen. De kaalslag vindt overal in Nederland plaats. Waar we ook komen, er worden op grote schaal bomen gekapt. Ik ben 68 jaar en ik heb dit met deze omvang nog nooit in mijn hele leven meegemaakt. Het is schokkend. En dit allemaal om de meer dan 250 elektriciteitscentrales, die voor meer dan 10 miljard worden omgebouwd voor biomassa te kunnen voeden. Een concept, dat vele malen meer vervuilend is dan het gebruik van gas of kolen.
Steeds vaker zien we dit beeld van soms meer dan 100 jaar oude bomen die ten prooi vallen aan de kettingzagen. Biomassa-centrales, een nieuw verdienmodel van het kabinet? Foto: Bjonsson, Pixabay

Deel dit artikel met je vrienden:

door Natuurmonumenten - Wilco Meijers 01 mei, 2024
Verkiezingen Europese parlement op 6 juni 2024: "Cruciaal voor onze natuur"
door Blog Stichting Demeter - Bert van Ruitenbeek 24 apr., 2024
De kwalijke invloed van de agro-lobby
door Redactie Natuur-nieuws.nl 15 apr., 2024
Het broedseizoen gaat weer van start, dus hou je kat voorlopig binnen.
door Zembla - BNN-VARA 14 apr., 2024
Zembla: Glyfosaat, de goedkeuring van gif
door Redactie Natuur-nieuws.nl 03 apr., 2024
Beleef de lente met de Vogelbescherming
door Redactie Natuur-nieuws.nl 19 mrt., 2024
Tweede Kamer kijkt weg van dierenleed
door Redactie Natuur-nieuws.nl 07 mrt., 2024
Kerncentrales zijn niet de oplossing voor het klimaatprobleem
door Dierenbescherming 18 feb., 2024
Europese Commissie wil wolf minder beschermen
door Redactie Natuur-nieuws.nl 15 feb., 2024
Organisatie "Dier en Recht" start rechtszaak tegen kalverenslachterij "VanDrie" over illegale transporten Ierse kalfjes
Show More
Share by: