Een diervriendelijke kerst met vegetarische recepten van Yotam Ottolenghi

Als er iemand goede smaak heeft, dan is het Yotam Ottolenghi wel. Hij publiceerde in de loop van de jaren diverse geweldige vegetarische recepten. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. En jij vast ook niet. Hier een paar van de lekkerste vegetarische Ottolenghi gerechtjes door de jaren heen, geselecteerd door de Culy-redactie (www.culy.nl).


Diervriendelijke vegetarische gerechten voor de kerst


Ottolenghi’s bloemkooltaart met rode ui

Ottolenghi gebruikt in zijn recepturen spraakmakende smaakmakers, die je niet zomaar in elke super tegenkomt. Je moet er toch nèt even iets meer moeite voor doen om zijn ingrediënten in huis te halen, maar dan heb je ook wat. Zo zit er in dit receptje ‘nigellazaad’ a.k.a zwarte komijn. Deze zaadjes geven een nootmuskaat-achtige smaak mee aan het gerecht. Lekker in combi met de bloemkool.

Naar recept


Vegetarische paddenstoelenlasagne van Ottolenghi

Paddenstoelen zijn fantastische vleesvervangers. Zo ook in deze lasagne. Deze bak gevuld met pure liefde neem jij direct op in je receptenboekje. Er komt bijna 2 (!) kilo aan diverse soorten paddenstoelen te pas aan dit recept. Dus voor alle paddenstoel-lovers onder ons: neem ruim.

Dit Ottolenghi-recept verscheen eerder in The Guardian en werd gekookt door de Culy redactie.

Naar recept


Ottolenghi’s tomaten-amandeltaart

Uit een van zijn vorige kookboeken komt dit steengoede receptje. Ben jij klaar voor een nieuwe variant op quiches en plaatpizza’s, dan is dit echt wel een dikke aanrader. De tomaat, zwarte olijven en het broodkruim dragen allen bij aan verschillende smaken en texturen. Maar als de taart uit de oven komt, zorgen deze ingrediënten voor een samenhangend prachtpalet. Geef ons maar zo’n puntje!

Naar recept


Ottolenghi’s salade met spinazie, dadels & amandelen

Pitabroodjes zijn ook in te zetten als knapperige toevoeging in een salade. Tip van de meester: maak van oude pita’s croutons. De dadels gaan een zoete twist geven en de amandelen een aangename crunch. Dat is wat je nodig hebt in een vega salade: diverse texturen die samen een mooie balans vormen.

Naar recept


Fotografie: © Jonathan Lovekin


Spruitjes met bruine boter en zwarte knoflook van Ottolenghi

Zwarte knoflook, je zult het niet wekelijks eten. Deze soort knoflook geeft een lichte drop/balsamico smaak. Dit in combinatie met de groene vitaminebommetjes is een gouden match. Dit vegetarische recept met spruitjes en zwarte knoflook is heel verrassend om te serveren als bijgerecht. Je kunt het ons ook zo als main dish voorschotelen, hoor! Of lekker bij Risotto misschien?

Naar recept

Met dank aan de website www.culy.nl


#Een diervriendelijke kerst is een vegetarische kerst

Deel dit artikel met je vrienden:

door artikel Staatsbosbeheer 14 december 2025
De ecologische crisis: Ons natuurbeeld verschuift, en dat geeft frictie
door Greenpeace 14 december 2025
Greenpeace doet aangifte tegen Tata Steel voor verzwijgen giftige uitstoot
door Redactie 14 december 2025
"Probleemwolf" Bram kreeg de doodstraf voor het beschermen van zijn roedel
door Redactie Natuur-nieuws.nl 14 december 2025
Wat moet je doen als je een wolf tegenkomt?
door Wakker Dier 21 november 2025
Wakker Dier: Teken de petitie voor een kleinere veestapel!
door Redactie Natuur-nieuws.nl 29 oktober 2025
Geven we de natuur een stem, of gaan we toch weer alleen voor onze portemonnee?
door Compassion In World Farming 23 oktober 2025
Hoe diervriendelijk zijn de politieke partijen?
door Redactie Natuur-nieuws.nl 10 oktober 2025
Zeven politieke partijen tekenen "Stembusakkoord voor natuur"
Jane Goodall natuurbeschermer
door Redactie Natuur-nieuws.nl 10 oktober 2025
Jane Goodall: Een gedreven voorvechter voor de dieren en de natuur
Show More