Een diervriendelijke kerst met vegetarische recepten van Yotam Ottolenghi

Als er iemand goede smaak heeft, dan is het Yotam Ottolenghi wel. Hij publiceerde in de loop van de jaren diverse geweldige vegetarische recepten. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. En jij vast ook niet. Hier een paar van de lekkerste vegetarische Ottolenghi gerechtjes door de jaren heen, geselecteerd door de Culy-redactie (www.culy.nl).


Diervriendelijke vegetarische gerechten voor de kerst


Ottolenghi’s bloemkooltaart met rode ui

Ottolenghi gebruikt in zijn recepturen spraakmakende smaakmakers, die je niet zomaar in elke super tegenkomt. Je moet er toch nèt even iets meer moeite voor doen om zijn ingrediënten in huis te halen, maar dan heb je ook wat. Zo zit er in dit receptje ‘nigellazaad’ a.k.a zwarte komijn. Deze zaadjes geven een nootmuskaat-achtige smaak mee aan het gerecht. Lekker in combi met de bloemkool.

Naar recept


Vegetarische paddenstoelenlasagne van Ottolenghi

Paddenstoelen zijn fantastische vleesvervangers. Zo ook in deze lasagne. Deze bak gevuld met pure liefde neem jij direct op in je receptenboekje. Er komt bijna 2 (!) kilo aan diverse soorten paddenstoelen te pas aan dit recept. Dus voor alle paddenstoel-lovers onder ons: neem ruim.

Dit Ottolenghi-recept verscheen eerder in The Guardian en werd gekookt door de Culy redactie.

Naar recept


Ottolenghi’s tomaten-amandeltaart

Uit een van zijn vorige kookboeken komt dit steengoede receptje. Ben jij klaar voor een nieuwe variant op quiches en plaatpizza’s, dan is dit echt wel een dikke aanrader. De tomaat, zwarte olijven en het broodkruim dragen allen bij aan verschillende smaken en texturen. Maar als de taart uit de oven komt, zorgen deze ingrediënten voor een samenhangend prachtpalet. Geef ons maar zo’n puntje!

Naar recept


Ottolenghi’s salade met spinazie, dadels & amandelen

Pitabroodjes zijn ook in te zetten als knapperige toevoeging in een salade. Tip van de meester: maak van oude pita’s croutons. De dadels gaan een zoete twist geven en de amandelen een aangename crunch. Dat is wat je nodig hebt in een vega salade: diverse texturen die samen een mooie balans vormen.

Naar recept


Fotografie: © Jonathan Lovekin


Spruitjes met bruine boter en zwarte knoflook van Ottolenghi

Zwarte knoflook, je zult het niet wekelijks eten. Deze soort knoflook geeft een lichte drop/balsamico smaak. Dit in combinatie met de groene vitaminebommetjes is een gouden match. Dit vegetarische recept met spruitjes en zwarte knoflook is heel verrassend om te serveren als bijgerecht. Je kunt het ons ook zo als main dish voorschotelen, hoor! Of lekker bij Risotto misschien?

Naar recept

Met dank aan de website www.culy.nl


#Een diervriendelijke kerst is een vegetarische kerst

Deel dit artikel met je vrienden:

door Redactie Natuur-nieuws.nl 29 juli 2025
Partij Voor De Dieren komt op voor de wolf en verzoekt om uitstel van afschieten wolf Bram
door AVAAZ.ORG / Redactie Natuur-nieuws.nl 13 juli 2025
VN-mensenrechten-expert Francesca Albanese verdient de Nobelprijs Voor De Vrede!
Greenpeace protesteert bij Allseas Delft tegen diepzee-mijnbouw
door Greenpeace 6 juli 2025
Oproep Greenpeace aan 'Allseas': "Ga niet met Trump in zee"
door Wakker Dier 1 juli 2025
Wakker Dier roept op: Maak een melding van hitteleed bij dieren bij jou in de buurt!
door Redactie Natuur-nieuws.nl 1 juli 2025
Dierenbescherming en "Eyes on Animals": Dieren lijden onder hittestress bij transport naar slachthuis
door Redactie Natuur-nieuws.nl 1 juli 2025
Dierenwelzijnsorganisaties: Veel betere wetgeving nodig tegen hittestress bij veevervoer
door natuur-nieuws.nl 19 juni 2025
Stalbrand in Heibloem (Limburg): 50.000 kippen komen in de vlammen om
door Redactie Natuur-nieuws.nl 27 mei 2025
Het is slecht kersen eten met de BBB! Politiek kiest weer voor gif in plaats van natuur
door Redactie Natuur-nieuws.nl 25 mei 2025
David Attenborough: "De belangrijkste plek op aarde is niet het land, maar de zee."
Show More